Power Mama | SPECIAAL VOOR ALLE POWER MAMA'S!

Sporten tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Het is verstandig om het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord aan te pakken!

HOE DOE JE DAT? | Wij bieden in samenwerking met de Core Academy het PowerMama trainingsprogramma aan, speciaal voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling.

VOOR WIE? | Het PowerMama programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die tot twee jaar na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Vrouwen die al enige tijd sporten, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem, zijn ook welkom om mee te doen.

WANNEER? | Check de agenda voor nieuwe data. Er loopt in augustus een programma met indien mogelijk outdoor bootcamp lessen en indoor lessen bij slecht weer.

Een cursus duurt 8 weken en wordt 1x per week aangeboden, lesduur 55 minuten. Op woensdag 18:30 is een powermama bootcamp op onze locatie met de gepaste afstand. Ook kan je een online workout thuis op je eigen tijd volgen.

Je kunt er dus voor kiezen om 1 of 2 keer per week te trainen. Met als extra'tje alle lessen die online staan kun je ook terug kijken dus extra divers trainen.

Het volgende Power Mama programma start 9 September 2020 (t/m 28 oktober).

Woensdag 4 november 2020 staat als volgende data gepland.

KOSTEN | De cursus kost €120,- voor 8 lessen.

Kosten voor leden Calisthenics Center met een onbeperkt abonnement €29,95 voor 8 weken.

Leuke tip: vaak is er een deel terug te vragen bij je zorgverzekeraar.

AANMELDEN | Meld je aan via info@calisthenicscenter.nl of via de agenda.

WAAROM DEELNEMEN? | Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan. Gemiddeld één op de vier volwassen vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en drie op de tien vrouwen houdt na de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren). Bij meerdere zwangerschappen neemt de kans op een diastase toe. Een verzakking of prolaps is ook een nare klacht die kan ontstaan door verkeerd trainen. Om dit te voorkomen hebben je buikspieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Als je buikspieren na de bevalling nog niet hersteld zijn of je bekkenbodemspieren nog niet sterk genoeg zijn is het van belang daar éérst aan te werken. Tijdens de trainingen van het Powermama Programma wordt hier door middel van verschillende oefeningen aandacht aan besteed. Het doel van de trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je na de bevalling klaar te stomen om (weer) deel te nemen aan reguliere trainingsprogramma’s. Je hebt na afloop een goede basis opgebouwd op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen en je weet waar je op moeten letten tijdens het sporten. Zo beheers je een goede ademhaling, co-contractie spierkorset en heb je een goed bewegingspatroon.

WAT HOUDT HET IN? | Het trainingsprogramma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. We starten met uitleg over houding, diastase en bewegingspatronen. Ook bespreken we de zwangerschap en bevalling en de gevolgen die je daar van kunt ondervinden. We bekijken wat jouw sterke en zwakke kanten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven. Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen. Ook maak je elke week kennis met fundamental movements zoals air squat, front squat, shoulder press en deadlift. Het PowerMama Programma is samengesteld door de Core Academy en is afgestemd met een verloskundige en een bekkenfysiotherapeut. De trainingen worden gegeven door een gecertificeerde trainer die gespecialiseerd is in sporten tijdens en na de zwangerschap.

Patricia over de cursus:
Powermama! De naam zegt het al. POWER mama ☺️ ik ben zelf nu 23 weken zwanger en al 6 weken aan de power mama geslagen 💪🏼 dat voelt zo goed! Je bent lekker verantwoord aan het sporten, waarbij je ontzettend goede tips krijgt van Silja! Twijfel? Nee joh! Gewoon doen 😁💪🏼

MAANDAG
15:30 - 22:00 uur
dinsDAG
08:30 - 12:00 uur
15:30 - 22:00 uur
woensDAG
08:30 - 12:00 uur
15:30 - 22:00 uur
donderDAG
08:30 - 12:00 uur
15:30 - 21:30 uur
VRIJDAG
08:30 - 12:00 uur
15:30 - 21:30 uur
ZATERDAG
9:30 - 14:00 uur
ZONDAG
9:30 - 14:00 uur
  • Facebook Round

© 2017 | CALISTHENICS CENTER DOETINCHEM